Skip to content Skip to footer

Aer conditionat pentru uz rezidential si industrial

PRETURI PROMOTIONALE – Preturi recomandate de importator   www.andocom.ro  

DAIKIN      A +++ , Control online, senzor ,,ochi inteligent”, modul economic, modul confort, modul putere, functionare silentioasa a unitatii interne si externe, filtre purificare a aerului, unitate multisplit, flux de aer 3 D, functionare la -20°C,

 GREE        A ++, Functionare la -20°C, functie Timer/Autorestart, dezghetare inteligenta, autodiagnoza, Mod functionare: Auto / Racire / Incalzire / Ventilare /      Dezumidificare 

 CARRIER  A ++, Modul X-Eco – functionare silentioasa, modul turbo, control wifi, ionizator pentru aer purificat, functia auto-curatare, functia inteligenta de dezghetare, functionare la -15°C,

 MAXA        A ++, Eco plus DC inverter Italia, functionare la -7°C

Oferim o gama larga de unitati de aer conditionat, capabile sa functioneze atat in regim de racire cat si in regim de incalzire, gratie tehnologiei eficiente a pompelor noastre de caldura. In functie de model si preferinta, unitatile de aer conditionat Daikin vin cu un design atractiv si solutii integrate de economisire a spatiului in incaperile mici, un aspect si un mod de functionare similare unui radiator clasic sau cu solutii practic ,,invizibile” constand in unitati ascunse in plafonul fals. Toate unitatile noastre permit crearea unui confort optim pentru utilizatori.

aer conditionat
aer conditionat

 – Unitate de perete   – proiectate pentru a satisface toate gusturile din punct de vedere al design-ului.Conceptie eleganta si moderna, potrivita pentru orice    incapere si in orice mediu.Panou frontal rezistent si potrivit oricarui tip de interior.Functionare silentioasa pentru confort sporit.

 – Unitate de pardoseala    – Confort perfect in intreaga locuinta. Panoul frontal radiant ofera caldura confortabila in zilele friguroase. Aerul este distribuit silentios, imperceptibil. Poate fi montat incastrat, pe perete sau pe un suport.

 – Gama optimizata pentru incalzire   – Asigura circulatia aerului chiar si in cele mai indepartate colturi ale camerei. Incalzeste camera chiar daca afara sunt -25°C

 – Purificatoare de aer  – Portabil, usor, permite maxima mobilitate. Functionare extrem de silentioasa pentru ca toata familia sa aiba un somn linistit. Multiple filtre pentru eliminarea prafului, polenului,a bacteriilor purtate de aer, a alergiilor si pentru reducerea mirosurilor. NU necesita instalare, este gata de utilizare chiar dupa ce este scos din cutie. Controlează și afișează nivelurile de praf si miros din casa dumneavoastră. 

 – Unitati necarcasate si unitati tip caseta   – Unitati necarcasate de plafon fals, unitati de tavan fals si de tip flexi.

Aer conditionat - montaj, service, igienizare, incarcare cu freon

Intreaga gama de unitati de aer conditionat de perete, de tip multi-split, ofera o solutie pentru orice problema. Nu conteaza daca sunteti un fan al tehnologiei sau va doriti confort in casa, toate unitatile de aer conditionat vor transforma casa dumneavoastra in spatiul perfect de relaxare si petrecere a timpului in tihna. 

Aerul conditionat este procesul de tratare a temperaturii, umiditatii, puritatii si debitului aerului. Chiar daca exista deja un aparat de aer conditionat sau se doreste achizitionarea unui aparat nou, trebuie cunoscut intreg procesul de functionare a aparatului precum si intretinerea lui.

Pentru a sti în ce consta intretinerea unui aparat de aer conditionat, este necesar a cunoaste modul de functionare a echipamentelor. Un aparat de aer conditionat este compus din doua parti principale:
-unitatea interioara (indoor unit)

-unitatea exterioara (outdoor unit)

1.Unitatea interioara contine carcasa in care se afla compartimentul de filtrare a aerului, bateria evaporatorului si ventilatorul tangential.

În unitatea interioara, se desfasoara urmatoarele procese:

-aspirarea aerului din încapere, prin grila de intrare, de catre un ventilator tangential, dispozitiv care asigura miscarea aerului, atat în unitate, cat si în camera

-filtrarea aerului în sistemul de filtre al unitatii

-racirea aerului prin trecerea acestuia printre aripioarele unei baterii racite cu freon (evaporatorul circuitului de racire)

-insuflarea aerului, astfel racit, în încapere prin sistemul de fante (deschizaturi) ale unitatii

Alegeți orice tip de unitate interioară

1. Unități de perete: gamă variată de unități, de la cele cu eficiență superioară și design premium la cele care oferă un raport bun calitate-preț.
2. Unități de pardoseală: ideale pentru o încălzire confortabilă, cu elemente precum un panou radiant.
3. Unități de tubulatură: pot fi montate în goluri ale tavanelor și se potrivesc cu orice decor, deoarece sunt vizibile doar grilele.
4. Unități de tip Flexi: pot fi montate pe tavan, pe pereți cât şi pe planuri înclinate (cum ar fi mansarda).

2.Unitatea exterioara contine carcasa in care se afla compartimentul compresorului, valva termostatica, bateria condensatorului si ventilatorul axial de evacuare a caldurii din condensator.
Unitatea exterioara este acea parte a echipamentului de aer conditionat care se aseaza, în mod obisnuit, pe un perete exterior (sus sau la sol) ori pe acoperisul casei.
În unitatea exterioara, se desfasoara urmatoarele procese:
-aspirarea aerului din mediul înconjurator, prin grila de intrare de pe spatele unitatii, de catre un ventilator centrifugal

-racirea în bateria condensatorului, de catre aerul aspirat, a agentului frigorific încalzit (un freon) prin comprimarea acestuia de catre compresor, în cadrul ciclului frigorific al echipamentului

-expulzarea în atmosfera a aerului, astfel încalzit, prin intermediul ventilatorului cu care este dotata unitatea exterioara

 Modurile de functionare a aparatului de aer conditionat:

Racire – Sistemele de aer conditionat ofera un control precis al temperaturii.

Incalzire – Sistemele de aer conditionat pot de asemenea oferi caldura. Ofera o temperatura constanta pe toata durata anului, indiferent de conditiile exterioare. Este o alternativa ecologica la instalatiile traditionale de incalzire pentru ca, practic, extrage energia din aerul exterior si o aduce in interior. De aici si numele de pompa de caldura. Pompa de caldura este instalatia frigorifica ce poate inversa ciclul frigorific, astfel incat sa furnizeze caldura in loc de racire. Deoarece pompa de caldura foloseste agent frigorific este posibil se ridice temperatura aerului de la -15 grade C pana la o temperatura utila pentru incalzirea unei incaperi.

Purificare – Toate unitatile interioare sunt echipate cu filtre care retin praful, polenul, fumul din aer. In functie de nevoile clientilor, nivelul de filtrare poate fi crescut. Purificarea este un factor critic pentru persoanele care sufera de alergii.

Umidificare – In modul racire, un sistem de aer conditionat deumidifica aerul, stabilind o senzatie mai buna de confort. Trebuie tinut cont si de faptul ca un nivel corect de umiditate limiteaza cresterea microorganismelor si mucegaiului, efect benefic pentru persoanele cu alergii. Un nivel confortabil al umiditatii este intre 40 si 60 %.

Ventilatie – Ventilatia poate fi integrata in sistemul de aer conditionat. Evacueaza aerul din interior si introduce aer proaspat, conditionat din exterior. In afara sezonului, cand sistemul de aer conditionat este oprit, ventilatia poate lucra independent.

Auto – La pornirea aparatului, senzorii detecteaza temperatura camerei, un anumit mod de functionare este selectat, iar temperatura camerei este crescuta sau scazuta catre temperatura de confort optima.

Sleep – pe timpul noptii aparatul functioneaza in asa fel incat sa nu deranjeze in timpul somnului ( ventilatorul functioneaza la o viteza mica, jetul de aer este directionat in sus pentru a nu creea disconfort).

Jet – (Jet Cool, Turbo, Super speed, Super Power etc in functie de producator) este functia de racire rapida a incaperii.

Cum determinam de ce tip de aparat avem nevoie? Calculul necesarului de BTU (BTU = British Thermal Units/h – unitate de masura pentru determinarea necesarului de putere) pentru a stabili capaciatea aparatului este: suprafata (mp) x inaltimea camerei x 40 x 3,412 = BTU.  Se alege aparatul de aer conditionat in functie de marimea spatiului, considerand o inaltime a camerei de 2.5 – 3m. Puterea aparatului pentru spatii comerciale, locuinte

9000 btu/h 14-22 mp - birouri/spatii comerciale 18-25 mp - locuinte
12000 btu/h 20-30 mp - birouri/spatii comerciale 24-35 mp - locuinte
18000 btu/h 33-55 mp - birouri/spatii comerciale 40-50 mp - locuinte
22000 btu/h 40-60 mp - birouri/spatii comerciale 48-70 mp - locuinte

In stabilirea alegerii aparatului necesar, se tine cont si de sursele de caldura prezente in incapere:

– numar de persoane

– calculatoare

– radiatoare

Cand se achizitioneaza un aparat de aer conditionat, trebuie ales unul apropiat ca putere de necesarul spatiului pe care il va climatiza. Nu achizitionati echipamente subdimensionate caci acestea vor avea o durata de viata mult redusa din cauza functionarii la capacitate maxima in timp indelungat. Este mult mai bine sa cumparati aparate cu o putere mai mare decat ar fi necesar, caci acestea pot functiona eficient la capacitate medie, fara a provoca cheltuieli suplimentare. Daca spatiul pe care vreti sa il raciti pe timp de vara doriti sa il incalziti pe timp de iarna, achizitionati un aparat de aer conditionat cu pompa de caldura. Acestea functioneaza pana la o temperatura minima de cca 5 °C. Mai exista si varianta instalarii unui aparat de aer conditionat cu invertor, sunt ceva mai scumpe, dar care isi vor amortiza investitia intr-un timp relativ scurt. Pompa de caldura produce de cca 2-3 ori mai multa caldura decat consuma curent fata de un calorifer electric. Mai exact, pentru a produce acceasi cantitate de caldura , un calorifer electric consuma de pana la 3 ori mai mult curent electric decat un aer conditionat. Aparatul de aer conditionat functioneaza cu ajutorul agentului frigorific (freon) care, odata introdus in instalatie, este impins de la unitatea exterioara spre unitatea interioara. Agentul frigorific (freon) poate fi de tip R22, R407C, R410A. Compresorul este cel care pompeaza agentul frigorific prin sistem, este practic inima aparatului. Inainte de compresor, agentul frigorific este gaz cu presiune joasa. Prin comprimare, gazul devine de inalta presiune, se incalzeste si circula prin condensator.

Termeni intalniti la aparatele de aer conditionat:

SPLIT – acele aparate de aer conditionat care au o unitate exterioara si una interioara.

DUBLUSPLIT – acele aparate de aer conditionat care au o unitate exterioara si doua unitati interioare.

MULTI-SPLIT – acelea aparate de aer conditionat care au o unitate exterioara si mai multe unitati interioare.

Un aparat sau un sistem de aer conditionat de tip split, include 3 elemente: unitatea montata la exteriorul locuintei, care este numita unitate exterioara, functia acesteia fiind de a raci aerul preluat din afara si de a gestiona condensul. Acest aer racit este transportat prin conducte catre unitatea interioara situata in interiorul locuintei care distribuie aerul la temperatura dorita. Sistemul poate fi controlat cu ajutorul unei telecomenzi cu infrarosu sau cu fir (instalata pe perete)sau chiar de pe smartphone sau de pe tableta. In functie de model, fiecare aparat are diferite caracteristici si functii.

INVERTER – Caracteristica principala a unui aparat de aer conditionat cu inverter este aceea ca are un consum energetic mai mic cu aproximativ 40% fata de unul similar de clasa A. Tehnologia inverter este integrata in unitatea exterioara a aparatului de aer conditionat. Spre deosebire de aparatele de aer conditionat standard care odata pornite vor functiona doar la capacitate maxima, aparatele inverter cresc gradual capacitatea in functie de parametrii identificati in spatiile respective. Temperaturile dorite se ating mult mai repede, fara fluctuatii de temperaturi, iar timpul de pornire este redus cu o treime. Are filtre mai performante de purificare a aerului si parametrii de functionare mult mai buni respectiv: +43 -15°C

CONSOLA – Suportul pe care este asezata unitatea exterioara.

TRASEU FRIGORIFIC – Setul de tevi care fac legatura intre unitatea interioara si unitatea exterioara. Lungimea standard, inclusa in pretul modelor split, este de 3m, iar tevile folosite sunt din cupru.

Pentru o buna functionare a aparatului de aer conditionat, indiferent de marca sau de producator, este bine ca dupa fiecare sezon sa se faca o curatare si igienizare a instalatiei. Pentru orice defectiune aparuta, indiferent de natura ei, trebuie luata legatura  cu echipa de service pentru eliminarea tuturor problemelor aparute. Un aparat igienizat si verificat constant, poate duce la cresterea duratei de viata. Un sistem de aer condiționat bine întreținut este mai puțin susceptibil de a se defecta în timpul sezonului de vârf. Efectuarea la zi a tuturor inspecțiilor și lucrărilor de întreținere pentru o unitate înseamnă o probabilitate mai mică de defectare a atunci când aveți cea mai mare nevoie de aceasta.

Aer sănătos
O unitate de aer condiționat întreținută în mod corespunzător va asigura o calitate optimă a aerului. Prin curățarea regulată a filtrelor de aer și a schimbătorului de căldură din cadrul unității vă asigurați că familia dumneavoastră respiră aer curat, pur.

Pentru informatii suplimentare in ceea ce priveste service-ul si intretinerea aparatelor de aer conditionat, nu ezitati sa ne contactati la sediul firmei sau la numerele de telefon puse la dispozitie. 

Contacteaza-ne

    Contact Info

    Subscribe for the updates!